Laura Codruţa Kovesi, prezentă la CSM pentru a-şi susţine colega

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Koveşi, s-a prezentat în această dimineaţă la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

 Ea a declarat presei că a venit pentru a-şi susţine o colegă procuror cercetată disciplinar de CSM.

"Este vorba de o cercetare disciplinară în dosarul în care a fost investigat fostul ministru de interne Oprea Gabiel, fostul ministru de Interne Tobă şi fostul şef al Direcţiei de Informaţii şi Protecţie a Ministerului de Interne. Am venit doar să-mi susţin colega, a precizat procurorul şef al DNA. 

În privinţa votului de luni prin care senatorii au respins solicitarea DNA de începere a urmăririi penale a fostului ministru de interne, Gabriel Oprea, Laura Codruţa Koveşi a declarat că acesta blochează justiţia.

"Este un vot politic care blochează justiţia. În urma acestui vot, DNA nu mai poate să stabilească răspunderea penală a lui  Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă. Deci, o mamă rămâne să aştepte", a declarat Kovesi.

În urma deciziei Senatului, DNA nu mai poate să stabilească răspunderea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă, a mai spus procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 21 Septembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste