Tăriceanu: Se încearcă îndepărtarea lui Ponta din viața politică

Tăriceanu nu a comentat acuzaţiile care i se aduc fostului premier Victor Ponta, dar crede că se încearcă îndepărtarea acestuia din viaţa politică.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că noul dosar de corupţie în care este implicat Victor Ponta are un substrat politic.

Liderul ALDE nu a comentat acuzaţiile care i se aduc fostului premier, dar crede că se încearcă îndepărtarea acestuia din viaţa politică.

În preajma campaniilor electorale - am văzut la alegerile locale ce s-a întâmplat, o intervenţie în forţă care a îndepărtat mulţi candidaţi. Se pare că începutul campaniei electorale pentru oare reia acelaşi clişeu de la locale, şi anume se încearcă îndepărtea unor lideri politici influenţi prin acuzaţii care, sigur, după aceea dacă sunt fondate sau nu nici nu mai contează. Important este ca ei să fie scoşi din cursă. Şi cred că acesta este cazul lui Victor Ponta, a spus Tăriceanu.

Victor Ponta este urmărit penal într-un nou dosar de corupţie.

Procurorii DNA l-au plasat sub control judiciar timp de 60 de zile, pentru acuzaţii de trafic de influenţă şi complicitate la spălare de bani.

Fostul Premier este bănuit că - din funcţia de Preşedinte PSD - i-a asigurat omului de afaceri Sebastian Ghiţă candidatura la alegerile parlamentare din 2012 într-un colegiu în care să aibă certitudinea că va câştiga, iar, în schimb, omul de afaceri a plătit 220 de mii de euro pentru organizarea unui eveniment public menit să-i aducă lui Victor Ponta capital electoral.

Într-o postare pe internet, fostul premier a anunţat că va contesta azi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie măsura controlului judiciar, iar apoi îşi va demonstra nevinovăţia.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 7 Septembrie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste