Cetăţenii români din R.Moldova şi diapora condiţionează votul de la parlamentare

Cetăţenii români din Republica Moldova şi diaspora iau în calcul boicotarea alegerilor parlamentare dacă autorităţile de la Bucureşti nu vor asigura condiţii de vot în oraşele în care există comunităţi mari de români.

Reprezentanţii românilor din Republica Moldova şi diaspora au atras atenţia la Universitatea de Vară a românilor de pretutindeni că un sfert dintre români trăiesc în afara graniţelor şi sunt subreprezentaţi în Parlamentul României, informează corespondenta RRA.

Ei cer autorităţilor de la Bucureşti să găsească soluţii pentru ca românii să-şi poată exprima dreptul constituţional de vot, oriunde s-ar afla.

Daniel Ţecu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa:

Cerem autorităţilor române să existe secţii de vot în diaspora în toate oraşele unde sunt comunităţi mari de români importante. Cerem de asemenea o creştere a numărului reprezentanţilor parlamentarilor români în Parlamentul României, direct proporţional cum este România, după acelaşi algoritm. Dacă aceste lucruri nu se vor întâmpla, suntem nevoiţi să boicotăm aceste alegeri.

Corespondenta RRA mai precizează că în Republica Moldova trăiesc peste 500 de mii de cetăţeni români cu drept de vot, iar în diaspora - câteva milioane.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 August 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste