Ceremonie religioasă în fața Palatului Regal pentru Regina Ana

Ceremonia religioasă va avea loc la ora 11.00, după care cortegiul funerar va pleca spre Curtea de Argeş, unde va avea loc înmormântarea.

O ceremonie religioasă pentru Regina Ana va avea loc astăzi, de la ora 11:00, în Piaţa Palatului Regal din Bucureşti, unde va fi scos sicriul cu trupul neînsufleţit, aflat acum în Sala Tronului.

Cortegiul funerar va pleca apoi spre Curtea de Argeş, unde va avea loc înmormântarea.

Mii de oameni, de toate vârstele, au venit şi ieri la Palatul Regal pentru a-i aduce un ultim omagiu Anei de România.

Rând pe rând, oamenii au stat la coadă într-o linişte solemnă pentru a se opri timp de câteva secunde în faţa catafalcului să se închine şi chiar pentru a se aşeza în genunchi în semn de respect.

Principesa moştenitoare Margareta, Principele Radu, dar şi Principesa Maria s-au aflat pentru aproximativ o oră lângă catafalc.

Zeci de membri ai Asociaţiei Restaurarea Monarhiei în România au depus coroane de flori în faţa Palatului Regal.

Pentru cei care au trecut pragul Palatul Regal, sentimentul a fost de emoţie, una firească, pentru o mare doamnă, cea care a fost Regina Ana.

"Am venit pentru că este un moment istoric. Dincolo de faptul că nu a fost încoronată ca regină, totuşi a reprezentat un model de conduită pentru societate. Casa Regală a reprezentat întotdeauna un simbol pentru această ţară.

Sunt îndurerată pentru ceea ce s-a întâmplat. Încercăm să ne regăsim aflând adevărul despre ceea ce a fost regalitatea în România, Regele Mihai şi ceea ce va fi.

E o filă de istorie acum şi cred că tocmai o închidem.

Reporter: Aţi venit şi împreună cu fiica dvs.

Bineînţeles. Are 10 ani şi mi-a pus o grămadă de întrebări.

L-am rugat să mă ducă să văd cum arată pe interior, mai multe despre regină, palatul, să văd tot felul de lucruri", au spus cei prezenți la Palatul Regal.www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 August 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste