Parteneriatul cu SUA și apartenența la NATO, "piloni de securitate ai României"

Parteneriatul strategic cu SUA şi apartenenţa la NATO reprezintă, pentru România, piloni ai politicii externe şi de securitate.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii şi apartenenţa la NATO reprezintă, pentru România, piloni ai politicii externe şi de securitate.

Şeful statului a precizat că exerciţiul militar de astăzi, de la Cincu, din judeţul Braşov, la care participă peste 2700 de militari, este una dintre expresiile practice ale angajamentului ţării noastre de a fi un partener credibil şi de a contribui la construcţia de securitate din regiune

"Exerciţiul permite, pentru prima oară, ca unitatea de integrare a forţelor NATO, acel NFIU, şi Comandamentul Diviziei Multinaţionale de Sud-Est să lucreze practic, în teren, într-un mediu multinaţional. Cele două structuri NATO au rolul de a facilita dislocarea rapidă a forţelor aliate în regiune, planificarea, conducerea şi coordonarea forţelor aliate, prin exerciţii complexe. Ne dorim ca, în aplicarea deciziilor adoptate la Varşovia, România să găzduiască exerciţii cel puţin la fel de complexe în cadrul iniţiativei de instruire intensificată, cu participarea statelor membre ale Alianţei şi a statelor partenere", a spus Klaus Iohannis. 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 4 August 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste