România şi Bulgaria trebuie să colaboreze pentru încurajarea turismului

Comisarul european Corina Creţu spune că România şi Bulgaria trebuie să colaboreze pentru a încuraja turismul şi pentru a oferi securitate, problemă care joacă un rol major pe fondul atacurilor teroriste din Europa.

Corina Creţu a discutat, astăzi, la Ruse, cu ministrul român al administraţiei, Vasile Dîncu, şi cu autorităţile bulgare.

Vasile Dîncu susţine că ţara noastră stă foarte bine la capitolul securitate.

"Anul trecut, România a adoptat o nouă strategie naţională de securitate, aducând un nou concept, conceptul de securitate extinsă - se referă nu numai la fluxurile migratorii, dar se referă şi la securitatea cetăţenilor din toate zonele. Şi în România am implementat o lege, care este mai veche, legată de informaţii, o bază integrată de date privind circulaţia turiştilor în România. Suntem integratori pentru regiune în ceea ce priveşte securitatea în domeniul cyber. Ministerele de Interne din România şi Bulgaria, serviciile de informaţii lucrează foarte bine împreună. Avem colaborări de multă vreme şi există o continuitate foarte bună în acest domeniu, ne sprijinim reciproc", este de părere Vasile Dîncu.

La rândul său, ministrul bulgar al turismului, Nicolina Anghelkova, a precizat că România şi Bulgaria pun la punct un sistem informatic, care va conecta companiile şi punctele turistice de instituţiile de securitate.

Ea a mai spus că, în ciuda ameninţărilor de securitate din Europa, turismul a adus, anul trecut, 130 de milioane de persoane în regiunea Dunării - informează din Ruse, redactorul Bogdan Isopescu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Iunie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste