Maria şi Traian Băsescu au primit cetăţenie moldovenească

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu şi soţia sa Maria au primit astăzi cetăţenia Republicii Moldova.

Cei doi au depus în martie cereri pentru obţinerea cetăţeniei. Decretele de acordare a acesteia au fost semnate astăzi de preşedintele Nicolae Timofti.

Traian Băsescu a fost ultima dată la Chişinău în aprilie anul trecut, când a fost decorat cu Ordinul "Ştefan cel Mare", cea mai importantă decoraţie militară a Republicii Moldova - precizează Radio Chişinău.

Conform legii, astfel de solicitări se analizează în decurs de un an, însă cererea fostului preşedinte al României a fost analizată în regim prioritar.

Anterior, Traian Băsescu a declarat că doreşte să obţină cetăţenie moldovenească în semn de respect şi de dragoste faţă de Republica Moldova.

Fostul preşedinte român a subliniat, de asemenea, că după plecarea sa de la preşedinţia României, intenţionează să se ocupe de proiectul unirii celor două ţări, aminteşte agenţia TASS, preluată de RADOR.

"Unirea ţărilor noastre ar trebui să devină cel de-al treilea proiect naţional al României, după aderarea la NATO şi Uniunea Europeană" - a subliniat fostul preşedinte Traian Băsescu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 9 Iunie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste