Galaţiul şi Brăila au primari PSD

Ionuţ Pucheanu, candidatul PSD la Primăria Galaţiului şi deputatul PSD Marian Dragomir, care a candidat pentru Primăria Brăilei, au obţinut cele mai multe voturi din partea electoratului.

Potrivit numărătorii paralele realizată de PSD Galaţi în 174 din totalul celor 176 de secţii de vot din municipiul Galaţi, candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a câştigat alegerile locale pentru Primăria municipiului Galaţi.

Potrivit numărătorii paralele a PSD, Ionuţ Pucheanu a fost votat de 23.213 gălăţeni, obţinând cu 1.385 mai multe voturi decât contracandidatul sau, Nicuşor Ciumacenco- PNL, votat de 21.828 de gălăţeni.

Potrivit presedintelui PSD Galaţi Dan Nica, PSD a obţinut, în urma alegerilor locale de duminică, toate primăriile municipiilor Galaţi, Tecuci, dar şi oraşelor Târgu Bujor şi Bereşti.

În total, PSD a obţinut primari în 42 de localităţi din totalul celor 65 de localităţi din judeţul Galaţi, cu 12 primării mai multe decât la alegerile locale din 2012.

Victoria candidatului PSD la funcţia de primar al municipiului Galaţi a fost anunţată luni dimineaţă, la ora 2:00, la sediul organizaţiei PSD Galaţi, în prezenţa a zeci de membri PSD.

Ionuţ Pucheanu a fost cel mai tânăr candidat la funcţia de primar al Galaţiului, împlinind luna trecută 35 de ani. În ultimii patru ani, acesta a condus Serviciul public Ecosal, de salubritate a oraşului.

După discursurile lui Ionuţ Pucheanu, al preşedintelui PSD Galaţi, europarlamentarul Dan Nica şi al candidatului PSD la funcţia de preşedinte al CJ Galaţi, tinerii social-democraţi au plecat pe străzile oraşului, într-un marş triumfal, cu maşinile, din care au fluturat steagurile PSD, informează corespondentul RRA, Maria Măndiţa.

Deasemenea , tot un reprezentant al PSD a câştigat Primăria Brăilei

Deputatul PSD Marian Dragomir a câştigat primăria municipiului Brăila, social-democraţii obţinând şi primăriile din oraşele Ianca, Făurei şi Însurăţei, după cum a anunţat într-o conferinţă de presă preşedintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru.

"Am câştigat Primăria municipiului Brăila la un scor foarte bun. Am câştigat primăriile din cele trei oraşe, Ianca, Făurei şi Însurăţei. Am obţinut şi două comune care nu ne aparţineau, Bordei Verde şi Jirlău. Mulţumim tuturor celor care au avut încredere în oamenii noştri şi în proiectele pe care le-am prezentat, încercăm să ne ţinem de toate promisiunile făcute în campania electorală. Se dovedeşte încă o dată că am avut o campanie curată, în care am prezentat proiecte şi oameni şi nu am mers pe o campanie negativă. Unii au câştigat alegerile în sondaje, noi le-am câştigat pe votul alegătorilor", a declarat Rotaru.

După numărătoarea paralelă parţială din 40 de secţii de votare din municipiul Brăila, făcută publică de PSD, Marian Dragomir, candidatul PSD, a obţinut 8.108 voturi din totalul de 19.000 de voturi, în timp ce principalul sau contracandidat, senatorul Cătălin Boboc (PNL), a obţinut 3.404 de voturi.

Multumesc mult brăilenilor pentru susţinere, colegilor şi prietenilor pentru ajutorul acordat în această campanie civilizată pe care am făcut-o. Este momentul în care vom începe transformarea proiectelor pe care ni le-am asumat cu toţii în lucruri concrete, care ne vor asigura că peste următorii patru ani şi cei care nu au votat niciodată PSD vor veni alături de noi", a declarat noul primar al Brăilei, Marian Dragomir.

Propunerea PSD pentru preşedintia CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că va face echipă cu primarul Brăilei, Marian Dragomir, iar "proiectele Consiliului Judeţean împreună cu proiectele municipiului Brăila vor fi nişte proiecte frumoase, asumate", el mai adăugând că social-democraţii vor ţine cont de lucrurile bune, pragmatice, pe care şi le doresc cetăţenii judeţului, informează corespondentul RRA, Gina Bahor.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 7 Iunie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste