AUDIO România inaugurează un nou consulat în Ucraina

Înfiinţarea consulatului vizează, între altele, facilitarea aplicării acordului de mic trafic de frontieră, care a intrat în vigoare acum un an.

România va inaugura astăzi un nou consulat în Ucraina, cel de la Solotvino, chiar în apropierea graniţei comune.

La ceremonie vor participa cei doi miniştri de externe - Lazăr Comănescu şi Pavlo Klimkin - care vor vizita împreună regiunea.

Oraşul ucrainean Solotvino se află foarte aproape de Sighetu Marmaţiei, zonă în care există şi un punct de trecere a frontierei.

Şeful diplomaţiei române i-a vorbit Ruxandrei Săraru, despre evenimentul de astăzi. 

"O funcţie importantă a Consulatului de la Solotvino vizează facilitarea aplicări acordului de mic trafic de frontieră, care a intrat în vigoare acum un an şi este semnificativ faptul că aproximativ 9.000.000 de cetăţeni români şi ucraineni, de o parte şi de alta a frontierei, sunt potenţiali beneficiari ale dispoziţiilor acestui acord.   ealizator: Cei doi oficiali vor semna şi un un acord privind exonerarea de la plata taxei pentru eliberarea vizelor de lungă şădere. Ministrul român de externe a mai precizat că în viitorul apropiat îşi va reîncepe activitatea o comisie mixtă interguvernamentală româno-ucraineană pentru minorităţile naţionale", a spus Lazăr Comănescu.

Interviul realizat de Ruxandra Săraru cu ministrul afacerilor externe Lazăr Comănescu a fost difuzat în "Apelul matinal" din această dimineaţă de la RRA.

AUDIO "Apel matinal" - interviu cu ministrul Lazăr Comănescu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Mai 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste