Conferinţa "Media 2020" s-a încheiat

Peste 300 de reprezentanţi ai organizaţiilor media din 35 de state au analizat, la Beijing, modul în care radiodifuzorii trebuie să se adapteze evoluţiei accelerate a internetului, reţelelor de socializare şi noilor tehnologii.

Conferinţa "Media 2020" s-a încheiat ieri în capitala chineză, iar unul dintre organizatori a fost Radio România.

Anul viitor, conferinţa va avea loc la Bucureşti.

La încheierea ediţiei de la Beijing, preşedintele director-general al Radio România, Ovidiu Miculescu, a lansat celor prezenţi invitaţia de a participa la reuniunea care urmează să fie organizată în Bucureşti, anul viitor. 

"Sunt convins că acest dialog trebuie să continue, pentru că în această lume complicată, în Europa sau în Asia, ori în ţările arabe sau Rusia, ori în alte părţi ale lumii, mass-media au un rol esenţial", a spus Miculescu.

Secretarul general al Uniunii Radiodifuzorilor din zona Asia-Pacific, Javad Montagni, a mulţumit participanţilor şi în special postului public de radio din România pentru organizarea acestui eveniment.

La rândul său, directorul Departamentul Mass-media al Uniunii Radiodifuzorilor Europeni, Jean Philip De Tender, a apreciat cazul de dezbatere profesionist pe care conferinţa "Media 2020" îl oferă reprezentanţilor industriei audiovizuale dincolo de graniţele continentelor.

Încheierea conferinţei "Media 2020" a fost marcată la Beijing prin recitalul "Vioara lui George Enescu", susţinut de violonistul Gabriel Croitoru şi de pianistul Horia Mihail pe scena sălii de concert a radioului public din China.

 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 28 Aprilie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste