Peste jumătate dintre români nu sunt de acord cu prezenţa refugiaţilor în România

Românii care au răspuns cercetării Pro Democraţia au declarat că se simt în nesiguranţă în contextul crizei refugiaţilor.

Mai mult de jumătate din români nu sunt de acord cu prezenţa refugiaţilor pe teritoriul României, arată concluziile unui raport de cercetare realizat de Asociaţia Pro Democraţia.

Raportul a fost prezentat astăzi la Bucureşti, la dezbaterea  "Provocările crizei refugiaţilor din perspectivă europeană şi naţională", de la Biroul Parlamentului European în România.  

Raportul de cercetare realizat de Asociaţia Pro Democraţia arată că 45% dintre români asociază criza refugiaţilor cu războiul social, 31% cu conflicte religioase, iar aproape jumătate dintre români se simt în nesiguranţă în contextul crizei refugiaţilor.

De asemenea, cei mai mulţi români sunt împotriva cotelor de refugiaţi impuse pentru fiecare stat membru, iar peste jumătate consideră că refugiaţii ar trebui plasaţi în tabere speciale.

Eleodor Pârvu, de la Direcţia Azil şi Integrare din Inspectoratul General pentru Imigrări, a arătat că până acum în România media cererilor de azil a fost 1.200-1.300 de pe an.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 Aprilie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste