Liviu Dragnea, urmărit penal într-un nou dosar

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost audiat, astăzi, de procurorii anticorupţie, într-un nou dosar penal.

Potrivit unui comunicat al DNA, liderul social democrat este suspectat de instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Liviu Dragnea este cercetat în dosarul care o vizează pe fosta sa soţie, Bombonica Prodana, urmărită penal pentru abuz în serviciu în perioada în care ocupa funcţia de şef serviciu Secretariat din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

"În perioada iulie 2006 - decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții.
În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă.
Această conduită infracțională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale în cuantum total de 91.362 lei precum și operarea în carnetul de muncă a vechimii în muncă corespunzătoare", arată comunciatul procurorilor DNA.

În acea perioadă, Liviu Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, precizează redactorul RRA, Mădălina Verman.

COMUNICATUL DNA


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Aprilie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste