Neculai Onţanu, arestat preventiv

Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea procurorilor DNA de arestare pentru 30 de zile a primarului sectorului 2, Neculai Onţanu, acuzat de luare de mită.

UPDATE Edilul sectorului 2, Neculai Onţanu, s-a predat vineri la arestul central al Poliţiei.

Neculai Onţanu va fi arestat pentru 30 de zile în urma deciziei Curţii de Apel Bucureşti.

Hotărârea nu este definitivă şi poate fi constestată la Instanţa Supremă.

El este acuzat de luare de mită într-un dosar legat de retrocedări ilegale.

Anchetatorii spun că în perioada 2006 - 2007 i-ar fi facilitat unei persoane obţinerea unor terenuri, primind în schimb o suprafaţă de o mie 500 de metri pătraţi.

În dosar, a fost dată aceeaşi sentinţă şi în cazul avocatei Loredana Radu şi a secretarului Consiliului Local al sectorului 2, Toma Şutru, acuzaţi pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, respectiv, pentru luare de mită, transmite redactorul RRA, Diana Surdu. 

Acuzaţiile DNA

"În perioada 2006 - 2007, inculpatul Neculai Onțanu, primarul Sectorului 2 București, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991.

După emiterea titlului de proprietate, inculpatul Neculai Onțanu a primit o suprafață totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, care a fost transferată de către denunțător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare - cumpărare fictive către suspecta Radu Loredana Claudia și o altă persoană, interpuși indicați de edil.

În baza acestei solicitări, la data de 13 noiembrie 2007, s-au încheiat, la același notariat public, două contracte de vânzare cumpărare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 500 mp din terenul situat pe str. Barbu Văcărescu către persoana respectivă și asupra unei suprafețe de 1.000 mp din același lot către suspecta Radu Loredana Claudia.

Prețul prevăzut în contractul încheiat cu persoana respectivă a fost de 500 euro/mp, respectiv valoarea minimă conform Ghidului cu prețuri orientative ale imobilelor realizat de Uniunea Națională a Notarilor Publici din România (preț total 250.000 euro)", se arată în comunicatul DNA.


  www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 25 Martie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste