Dragnea: A înțelege diversitatea înseamnă a învăța să fii tolerant

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat la ,,Ziua Absolvirii Magna Cum Laude-Reut” că, comunitătile evreiești au îmbogățit spiritualitatea și culturile naționale ale țărilor unde sunt prezente.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a participat miercuri, 16 martie 2016, la evenimentul ,,Ziua Absolvirii Magna Cum Laude-Reut”, organizat de Fundatia Magna Cum Laude-Reut la Sinagoga Mare din București.

În discursul susținut în cadrul evenimentului, Liviu Dragnea a subliniat evoluția Complexului Educațional "Magna Cum Laude", declarându-se impresionat de faptul ca elevii complexului au avut o promovabilitate de 100% la examenul de Bacalaureat, clasându-se astfel în primele zece licee din țară.

"Se spune că poți prevesti viitorul unui stat, unei națiuni, unei comunități, după sistemul de educație pe care îl are. Deci, dacă mă uit la rezultatele excepționale ale acestei instituții de învățământ, pot prevedea cu siguranță, dar și cu bucurie, un viitor excepțional pentru comunitatea evreiască din România", a remarcat președintele PSD, potrivit unui comunicat PSD.

În opinia liderului PSD, comunitătile evreiești au îmbogățit spiritualitatea și culturile nationale ale țărilor unde sunt prezente.

Liviu Dragnea a vorbit si despre necesitatea de a fi tolerant pentru a înțelege diversitatea altor culturi.

"A înțelege diversitatea înseamnă a învăța să fii tolerant. Nu întâmplator am spus, cu altă ocazie, că toleranța trebuie să o învățăm încă de pe băncile școlii, unde se așeaza temelia valorilor culturale și sociale care ne călăuzesc mai târziu în viață", a declarat președintele PSD, potrivit comunicatului de presă.

Liviu Dragnea și-a încheiat discursul exprimându-și convingerea ca generațiile de elevi care au absolvit, sau vor absolvi, Complexul Educational "Magna Cum Laude" vor continua sa îmbogățească România și cultura româneasca și s-a declarat onorat ca a fost invitat la acest eveniment.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 16 Martie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste