Preşedinţii României şi Israelului vor o colaborare mai strânsă între cele două ţări

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit în această dimineaţă de omologul său israelian, Reuven Rivlin, cu o ceremonie oficială la reşedinţa prezidenţială din Ierusalim.

Cei doi şefi de stat au avut o conferinţă de presă comună.

UPDATE România acordă o importaţă specială relaţiilor cu statul Israel - a afirmat preşedinte Klaus Iohannis şi a precizat că ţara noastră îşi doreşte să devină un centru regional de promovare a educaţiei cu privire la Holocaust şi la combaterea antisemitismului.

Şeful statului a adăugat că a venit în Israel cu dorinţa de a dezvolta noi domenii de coperare, precum inovaţia, cercetarea şi tehnologia şi a menţionat că cele două ţări au un dialog foarte bun şi pe teme legate de actualitate internaţională. 

"Înţelegem asigurarea securităţii Israelului ca un subiect axiomatic, pentru care nu există compromisuri. Combaterea terorismului este un angajament ferm al agendei politice externe a României. Orice cooperare cu Israelul în lupta împotriva terorismului va fi o contribuţie comună la atingerea obiectivului major de a aduce pacea şi bunăstarea pe glob", a spus Klaus Iohannis. 

La rândul său, preşedintele preşedintele israelina, Reuven Rivlin, a susţinut că România a păstrat o relaţie foarte bună cu statul Israel, care îl ultimele decenii şi-a găsit expresia în comerţ, ştiinţă sau economie. 

"Elogiez sprijinul dumneavoastra, exprimat nu o dată faţă de Israel şi pentru dezvoltarea vastelor relaţii cu ţara noastră. Deja noi cooperam în domenii de strategie şi de aparare. Israelul este interesat şi se va bucura să lărgească colaborarile în domeniul ciberneticii, agriculturii, sănătăţii, industriei şi dezvoltării", a arătat acesta. 

Preşedintele Klaus Iohannis a mai avut convorbiri cu prim-ministru israelian Benjamin Netanyahu, iar în a doua parte a ziei, şeful statului şi soţia sa, Carmen Iohannis, se vor întâlni cu Patriarhul Greco-Ortodox al Ierusalimului, Theophilos al III-lea şi vor vizita împreună Biserica Sfântului Mormânt, mai precizează reporterul RRA.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 7 Martie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste