Ministrul Energiei: Strategia energetică a României, gata până în toamnă

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, speră ca strategia energetică a României să fie definitivată până în toamnă.

Documentul va fi un ghid de practici, precizează ministrul Energiei.

În opinia sa, ţara noastră ar trebui să-şi asume pe acest sector unul sau două proiecte majore, pentru a deveni un jucător important pe piaţa europeană de profil.

"Ce-mi doresc foarte mult este un dialog continuu cu Parlamentul. Validarea politică este elementul de stabilitate al acestui document. Îmi doresc ca acest document să fie un ghid sau un plan de afaceri mai aproape de concret. România ar trebui să-şi asume unul sau două proiecte mari, pentru că avem resurse, avem un sistem energetic solid, suntem cea mai mare ţară din regiune şi exportator de stabilitate. Cred că este nevoie să abordăm problemele într-o manieră mai integrată decât până acum", a spus ministrul Grigorescu.

El a făcut aceste declaraţii, astăzi, la întâlnirea cu senatorii din comisiile economică şi de energie, după ce săptămâna trecută a publicat prima analiză energetică - act care va sta la baza elaborării strategiei naţionale.

În replică, preşedintele Comisiei pentru dezvoltare şi strategie energetică din Senat, Radu Oprea, anunţă că parlamentarii din cele două comisii vor sprijini în legislativ demersul echipei ministeriale.

"L-am invitat pe domnul ministru să participe activ şi în comisie în tot ceea ce înseamnă cadru legislativ, au reieşit teme noi, legi noi, care ar trebui să fie promovate, le aşteptăm, ne implicăm şi dorim ca tot acest cadru legislativ să fie pus în practică în cât mai scurt timp, cu un scop final, acela ca cetăţeanul să aibă un preţ cât mai mic în factura de gaze şi în factura de energie electrică. Din această strategie va trebui să rezulte foarte clar care este rolul României în piaţa unică energetică în Europa", a anunţat Radu Oprea.

Proiectul Strategiei Energetice Naţionale va fi analizat în cadrul unor sesiuni de lucru la nivel sectorial ce vor fi organizate în perioada 29 februarie - 15 aprilie.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 29 Februarie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste