Preşedintele Ucrainei, invitat în vizită oficială în România

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, ieri, la Munchen, cu omologul său ucrainean Petro Poroşenko, pe care l-a asigurat că România sprijină suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei.

Cei doi şefi de stat au abordat câteva dintre principalele aspecte de pe agenda bilaterală, inclusiv în perspectiva vizitei oficiale pe care preşedintele Ucrainei o va întreprinde în România în acest an.

Amintim că, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut ieri, o alocuţiune la Conferinţa Internaţională de Securitate de la München.

Cu această ocazie, şeful statului a subliniat că România rămâne un pilon al democraţiei şi al stabilităţii în regiune.

"Nu ne putem permite să gândim limitat din punct de vedere strategic, iar competența și expertiza noastră pot contribui substanţial la soluţionarea problemelor care alcătuiesc arcul de instabilitate din zona Mării Negre. În calitate de partener previzibil și de încredere în cadrul NATO, România rămâne un pilon al democrației și al stabilității în această regiune. Vom continua să fim o sursă de securitate la frontiera de est a NATO și a UE", a afirmat el.

În opinia sa, o ameninţare crescândă a terorismului, precum şi un aflux de migranţi fără precedent, exercită o presiune suplimentară asupra Europei şi trebuie găsite soluţii pentru a menţine soliditatea şi unitatea Uniunii Europene.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 14 Februarie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste