PNL, consecvent cu alegerile în două tururi

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat că liberalii îşi menţin intenţia de a modifica actuala lege a alegerilor locale, în sensul în care primarii să fie aleşi în două tururi.

Cătălin Predoiu a precizat că protocolul încheiat între PSD şi UNPR urmăreşte blocarea unei majorităţi parlamentare care să voteze revenirea la organizarea alegerilor locale în două tururi de scrutin.

"Din păcate, avem încă forţe retrograde antidemocratice în parlamentul României. E vorba de acest protocol PSD-UNPR care nu-şi propune altceva decât să restrângă exerciţiul dreptului la vot. Vom vedea în noile condiţii care e cel mai bun plan de adoptat, dar poziţia politică şi de principiu nu ne-o schimbăm", a spus el.

De menţionat că PNL Bucureşti a anunţat organizarea unui sondaj pentru verificarea şanselor pe care le au candidaţii pentru primăriile de sector şi candidaţii pentru funcţiile de consilieri.

Cătălin Predoiu, a precizat că viitorii candidaţi vor fi desemnaţi în urma acestui sondaj, dar şi în funcţie de programul politic prezentat şi a modului în care intră în contact cu cetăţenii.

"Noi am deschis această competiţie pentru primăria de sector întrucât candidaţii nu erau validaţi de către filiala Bucureşti. Şi atunci am spus să fie o competiţie şi să vedem care dintre ei stă cel mai bine şi are cele mai mari şanse să adune voturi de la cetăţeni. Cealaltă chestiune este separată, candidatul filialei Bucureşti este domnul Cristian Buşoi. Orice discuţie despre orice alt nume este, în acest moment, neavenită, nu se pune problema unei astfel de discuţii", a mai afirmat Cătălin Predoiu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Februarie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste