Ziua Culturii Naţionale, marcată pe toate posturile Radio România

Toate posturile centrale şi regionale ale Radio România au pregătit emisiuni speciale dedicate poetului Mihai Eminescu şi culturii naţionale.

La Radio România Actualităţi, invitatul "Apelului Matinal" de la ora 8:30 a fost  preşedintele Institutului Cultural Român, Radu Boroianu, iar participanţii la dezbaterea "Probleme la zi", după Radiojurnalul de la ora 13:00, vor încerca să afle dacă mai este cultura o constantă a vieţii noastre. 

Botoşani, locul unde Mihai Eminescu s-a născut în 1850, găzduieşte lansări de carte, expoziţii şi concerte.

Punctul culminant este reprezentat de acordarea Premiului naţional de poezie "Mihai Eminescu". 

La Botoşani, de la ora 9:00 este programată şedinţa extraordinară a Consiliului Local, în care va fi aprobată acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului poetului laureat al Premiului naţional de poezie "Mihai Eminescu".

De la ora 11:00, în amfiteatrul "Laurenţiu Ulici" se va lansa Concursul naţional de poezie şi interpretare critică a operei eminesciene "Porni Luceafărul", ediţia a 25-a, transmite corespondentul RRA, Gina Poenaru.

La ora 17:00 va avea loc Gala de decernare a Premiului naţional de poezie "Mihai Eminescu", opus primum, ediţia a 38-a şi opera omnia, ediţia a 25-a.

Zilele Eminescu se vor încheia cu un spectacol extraordinar susţinut de Ion Caramitru şi Aurelian Octav Popa. 

O nouă campanie RRA, la debut

O nouă campanie începe la Radio România Actualităţi.

De data aceasta sunt aduse în prim-plan liceele prestigioase din ţară.

Prima oprire este la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Botoşani, astăzi, de ziua poetului, declarată Zi a Culturii Naţionale. 

În emisiunile Matinal şi La minut, sub titul "Cei ce ne-au dat nume, şcoală cu nume", veţi afla în ce fel au evoluat aceste instituţii de învăţământ,  transmite redactorul Radio România Actualităţi Mihaela Helmis.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 15 Ianuarie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste