Continuă negocierile pentru formarea noului guvern de la Chişinău

La Chişinău, premierul desemnat Ion Sturza continuă consultările cu partidele parlamentare privind situaţia internă şi modalităţile de depăşire a crizei economice şi politice din Republica Moldova.

Până în prezent, Ion Sturza nu are susţinerea unei majorităţi parlamentare pentru guvernul pe care intenţionează să îl propună.

Ion Sturza a avut astăzi o întrevedere cu liderii Partidului Popular European, iar acum discută cu reprezentanţii Partidului Liberal, precizează readctorul de la Radio Chişinău.

Atât Ion Sturza, cât şi liderul PPEM, Iurie Leancă, au declarat că au aceleaşi viziuni pe problemele cu care se confruntă Republica Moldova, însă au soluţii politice diferite.

Ion Sturza optează pentru un guvern tehnocrat, în timp ce Iurie Leancă este de părere că Republica Moldova are nevoie de un guvern care să beneficieze de sprijin politic.

Partidul condus de Iurie Leancă încă nu a decis dacă va susţine candidatura lui Ion Sturza.

Deocamdată, doar Partidul Liberal Democrat, care are o fracţiune formată din 19 deputaţi, a anunţat că va susţine candidatura lui Ion Sturza.

Partidul Democrat şi Partidul Comuniştilor au anunţat că nu vor vota noul guvern, iar socialiştii optează în continuare pentru dizolvarea Parlamentului.

Partidul Liberal încă nu a anunţat decizia în această privinţă. Ion Sturza trebuie să ceară votul de învestitură în plenul parlamentului până pe 4 ianuarie.

Dacă democraţii nu vor acorda vot de încredere Guvernului, preşedintele Nicoale Timofti va relua consultările cu grupurile parlamentare, pentru a desemna un alt candidat.

Între timp, Partidul Democrat negociază cu deputaţii care zilele trecute au părăsit Partidul Comuniştilor crearea unei platforme social-democrate, care se doreşte a fi nucleul unei noi majorităţi parlamentare care să formeze guvernul.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 Decembrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste