România şi Slovacia nu sunt ţinte pentru refugiaţi

România şi Slovacia nu sunt ţinte pentru refugiaţii din Orientul Mijlociu care caută siguranţa în Europa, a declarat, astăzi, la Bratislava, preşedintele României, Klaus Iohannis.

Preşedintele României a subliniat că terorismul funcţionează şi are urmări extrem de grave doar dacă reacţia noastră este frica.

"Dacă lăsăm frica să pătrundă în ţesutul social al ţărilor noastre, abia atunci teroriştii îşi ating obiectivul adevărat şi nu avem voie să lăsăm aşa ceva să se întâmple. Nu avem voie să lăsăm xenofobia, ultranaţionalismul, şovinismul să devină relevante în societăţile noastre. În niciun caz nu avem voie să lăsăm această frică să ducă la stigmatizarea unor colectivităţi religioase care nu au nicio vină în această chestiune, a afirmat Iohannis.

Preşedintele României a adăugat că, din respect pentru minorităţile etnice şi religioase, populaţia musulmană din ţara noastră nu va fi vizată de măsuri speciale.

Prezent la Forumul de afaceri româno-slovac de la Bratislava, preşedintele Iohannis a susţinut că România trebuie să stimuleze investiţiile printr-o relaxare fiscală continuă şi un sistem viabil al finanţelor publice.

Şeful statului a vorbit şi despre proiectele de afaceri comune ale României şi Slovaciei.

"România îşi doreşte parteneriate şi proiecte comune, care să susţină cu prioritate dezvoltarea competitivităţii industriale. În acest sens, colaborarea dintre ţările noastre trebuie axată pe proiecte investiţionale majore, pe finanarea din fondurile europene, mai ales în contextul strategiei europene a regiunii Dunării", a mai spus Iohannis.

Potrivit trimisului RRA, Klaus Iohannis se va întâlni, în această seară, şi cu reprezentanţi ai tinerilor profesionişti români care îşi desfăşoară activitatea în capitala Slovaciei.

De menţionat că preşedintele Klaus Iohannis efectuează o vizită de două zile în Slovacia unde are discuţii cu mai multe oficialităţi privind relaţiile bilaterale, ţinând cont de interesele convergente în plan regional şi european.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 18 Noiembrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste