NOUL PROGRAM DE GUVERNARE al Cabinetului Cioloş. Vezi documentul

Obiectivul major al guvernului este consolidarea parametrilor macroeconomici şi a perspectivelor de dezvoltare durabilă a ţării.

Parlamentul reunit va vota astăzi şi programul de guvernare al cabinetului Cioloş.

Printre priorităţi se numără susţinerea luptei anticorupţie, independenţa justiţiei şi o amplă reformă a sistemului electoral.

Premierul desemnat a anunţat, însă, că renunţă la ideea comasării alegerilor, inclusă iniţial în program, şi a precizat că va veni şi cu alte modificări în funcţie de rezultatul discuţiilor pe care le-a avut în ultimele zile cu partidele.

Un plan de investiţii pentru următorii zece ani, având consensul întregii clase politice, îmbunătăţirea sistemului de protecţie civilă pentru creşterea siguranţei cetăţeanului sau programe de prevenţie şi educaţie pentru sănătate sunt câteva dintre obiectivele pe care cabinetul condus de Dacian Cioloş şi le propun pentru perioada următoare.

Totodată, în documentul înaintat parlamentului se arată că obiectivul major al guvernului este consolidarea parametrilor macroeconomici şi a perspectivelor de dezvoltare durabilă a ţării.

Deşi în această dimineaţă Dacian Cioloş a trimis o completare a programului de guvernare la Birourile Permanente, conducerea parlamentului nu a discutat noile documente.

Parlamentarii din Comisia juridică au explicat faptul că modificarea programului de guvernare impunea reaudierea tuturor minşitrilor desemnaţi.

La ora 12:30 este programată şedinţa de plen reunit pentru învestirea noului guvern.

PROGRAMUL DE GUVERNARE AL GUVERNULUI CIOLOŞ TRIMIS INIŢIAL PARLAMENTULUI

PROGRAMUL DE GUVERNARE AL CABINETULUI CIOLOŞ COMPLETAT

 

Dacian Cioloş spune că întâlnirea cu reprezentanţii partidelor parlamentare este utilă pentru elaborara programului de guvernare şi precizează că şi după învestire miniştrii vor continua discuţiile cu partidele parlamentare.

"În programul de guvernare am introdus mai multe măsuri şi mai multe idei care au venit şi din partea societăţii. Neavând un partid politic cu care să pregătim aces program de guvernare, am vrut să punem în acest proiect anumite idei pe care să le testăm cu grupurile politice şi asta fac acum. După ce vom termina aceste discuţii, până la 15 decembrie, miniştrii o să vină în faţa comisiilor parlamentare cu un plan de măsuri detaliat, unde o să vedeţi ceea ce ne angajăm să facem în mod concret", a spus Cioloş.

După ce ieri candidaţii propuşi au trecut prin comisiile de specialitate ale parlamentului, în această dimineaţă, senatorii şi deputaţi se reunesc în şedinţă comună pentru votul de învestitură.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Noiembrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste