ALDE nu s-a decis dacă îl susține pe Dacian Cioloș

ALDE nu s-a decis încă dacă îl va susţine în Parlament pe premierul desemnat, Dacian Cioloș.

Copreşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, după întâlnirea cu premierul desemnat, Dacian Cioloș, că  aşteaptă mai întâi  componenţa Guvernului şi programul de guvernare pentru a decide in consecinţă.

"I-am comunicat acest lucru primului ministru desemnat, nu vom putea să luăm o decizie cu privire la modul în care ALDE va vota la votul de învestitură decât după ce domnia sa va prezenta programul de guvernare şi echipa, cu alte cuvinte, componenţa guvernului. Atunci, ulterior, vom organiza o discuţie în cadrul forului de conducere statutar al ALDE şi ne vom putea pronunţa" a spus Tăriceanu.

El a precizat că i-a transmis premierului o listă cu 20 de priorităţi ALDE  de ordin economic şi politic.

"Indiferent că discutăm de reducerea TVA-ului sau de reducerea impozitului pe dividende sau de reducerea CAs-ului sau reducerea altor taxe şi impozite pe care am reuşit să le introducem în Codul Fiscal, propunerile de elaborare a legislaţiei privind lobby-ul, reglementarea impozitării în domeniul IMM-urilor şi altele", a adăugat copreședintele ALDE.

Tăriceanu a declarat că cel mai probabil luni premierul desemnat va prezenta componența Guvernului, luni și marți miniștrii propuși vor putea fi audiați în Comisii, iar marți după amiază ar putea avea loc votul de învestitură.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 11 Noiembrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste