Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, a ţinut să precizeze că Regulamentul Senatului prevede la articolul 155, alin. 2 faptul că preşedintele Senatului nu va supune dezbaterii moţiunile simple care vizează finalităţi specifice moţiunii de cenzură.
"Domnul preşedinte a solicitat, totuşi, un punct de vedere al Comisiei Juridice pentru lămurirea celor care erau nelămuriţi, adică a liberalilor. Dacă ei nu au înţeles acest demers democratic, care era în favoarea lor şi au părăsit şedinţa, bocotând-o, asta este problema lor. Articolul este imperativ, preşedintele nu va supune votului moţiunile care au ca finalitate efectele unei moţiuni de cenzură", a afirmat Nicolicea.
Acesta a explicat care este procedura în acest caz:
"Consultarea Comisiei juridice nu era necesară, consultarea Biroului permanent nu era necesară, iar articolul 155, alin. 2 este imperativ - preşedintele nu va supune dezbaterii moţiunile care au ca finalitate efectele unei moţiuni de cenzură. Prin urmare, preşedintele putea din start să ia o astfel de măsură, dar în mod democratic a zis să se sfătuiască şi cu colegii din Opoziţie şi cu cei din Comisia juridică", a arătat Eugen Nicolicea.
De menţionat că ieri, preşedintele Senatului a cerut ca senatorii jurişti să prezinte un punct de vedere cu privire la dezbaterea moţiunii simple a PNL, deoarece puterea şi opoziţia au opinii diferite pe acest subiect