Intensificarea parteneriatului strategic cu SUA, prioritate a României

Aflat în SUA, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a discutat cu oficialităţi americane dspre relaţiile economice bilaterale, dar şi despre colaborarea în domeniul securităţii şi al apărării.

Intensificarea parteneriatului strategic cu Statele Unite reprezintă o prioritate pentru politica externă a României, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care a participat la Washington la un forum pe teme de securitate.

Valeriu Zgonea a discutat cu oficialităţi americane dspre relaţiile economice bilaterale, dar şi despre colaborarea în domeniul securităţii şi al apărării.

El a avut convorbiri şi cu senatorul Mark Kirk, iniţiatorul unui proiect de lege menit să adauge patru ţări din Europa de Est, printre care şi România, pe lista statelor participante în Programul Visa Waiver.

Preşedintele Camerei Deputaţilor de la Bucureşti şi-a exprimat speranţa că în scurt timp vor fi realizate progrese, iar cetăţenii români vor putea călători fără viză pe teritoriul american.

"Sunt foarte mulţi congresmeni şi senatori americani care susţin poziţia noastră pentru că noi am fost un partener loial, serios în toate teatrele de război şi credem că societatea românească merită să fie în Visa Waiver. Încercăm să activăm toată comunitatea de români, pentru că ei sunt cei mai lobbyişti ai României. Ştiu foarte bine ce s-a întâmplat în România în ultimii ani de zile, ce eforturi am făcut şi ce paşi importanţi. Am discutat despre continuarea luptei anticorupţie. Este foarte bună pentru mediul de afaceri, am discutat despre avantajele pe care România le oferă, este un partener-cheie al Americii în zona balcanică şi în zona Mării Negre", a spus Valeriu Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor se va întâlni şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti şi cu lideri ai organizaţiilor evreilor americani.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 29 Octombrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste