Senatorul Puiu Haşotti cere demisia ministrului Oprea

Senatorul PNL Puiu Haşotti a solicitat public demisia sau demiterea vicepremierului Gabriel Oprea, în contextul recentului accident mortal al poliţistului care se afla în coloana oficială a demnitarului.

El a adăugat că, în cazul în care nu va întâmpla acest lucru, va solicita conducerii PNL ca senatorii şi deputaţii partidului să intre în grevă parlamentară pe termen nelimitat.

Puiu Haşotti a propus, însă, ca, în cazul în care se va ajunge la grevă parlamentară, PNL să participe, totuşi, la decizia din plen asupra proiectului Legii votului prin corespondenţă, precum şi la Comisia de cod electoral.

Replica MAI şi UNPR

În replică, Ministerul Afacerilor Interne transmite, într.un comunicat, că până la finalul anchetei declanşate de Tribunalul Bucureşti privind accidentul poliţistului Bogdan Cosmin Gigină, ministerul şi reprezentanţii săi, inclusiv ministrul afacerilor interne, nu pot face declaraţii publice referitoare la acest subiect.

UNPR dezaprobă atitudinea celor care încearcă să utilizeze în scop politic o dramă regretată de toţi, iar liderii PNL, care cer demisia ministrului afacerilor interne, Gabriel Oprea, nu au nicio scuză pentru că "folosesc politic" decesul poliţistului Bogdan Cosmin Gigină.

Preşedintele Iohanis le cere premierului şi vicepremierului lămuriri

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis le cere premierului Victor Ponta şi vicepremierului Gabriel Oprea să prezinte lămuririle aşteptate de opinia publică în legătură cu moartea poliţistului Bogdan Gigină.

"Iată, suntem în a cincea zi şi nu avem o luare de poziţie oficială din partea Guvernului. Aşa ceva este inadmisibil. Opinia publică aşteaptă lămuriri, şi îi poftesc de urgenţă în faţa microfoanelor pe domnii Ponta şi Oprea", a declarat la Arad preşedintele României.

PNL solicită demisia ministrului de Interne, Gabriel Oprea

"PNL consideră că Gabriel Oprea şi Victor Ponta sunt datori să ofere informaţii complete în cazul poliţistului care a murit în timp ce făcea parte din coloana oficială a vicepremierului, motiv pentru care solicită demisia acestuia din urmă", se arată într-un comunicat

Între timp, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului Bogdan Gigină, care a murit în urmă cu cinci zile, în timp ce însoţea pe motocicletă coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 26 Octombrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste