Procurorii au prelungit controlul judiciar pentru Sebastian Ghiţă

Trei demnitari, printre care Sebastian Ghiţă, sunt cercetaţi într-u dosar de deturnare de fonduri europene şi evaziune fiscală.

Deputatul Sebastian Ghiţă a fost prezent marţi la sediul DNA Ploieşti, unde procurorii i-au prelungit mandatul de punere sub control judiciar.

În cursul zilei de marţi s-au prezentat la sediul DNA Ploieşti deputatul Vlad Cosma şi tatăl acestuia Mircea Cosma, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Prahova procurorii hotărând şi în cazul acestora prelungirii mandatului de punere sub control judiciar.

În cazul lui Mircea Cosma procurorii au prelungit şi interdicţia de a-şi exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Acesta a declarat la ieşirea din sediul DNA că în cursul zilei de miercuri va contesta prelungirea măsurii.

Acesta este cel de-al patrulea termen de prelungire a controlului judiciar în cazul celor trei demnitari în dosarul de deturnare de fonduri europene şi evaziune fiscală în care este cercetat Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, în care deputaţii Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi Mircea Cosma pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii, pentru sine sau pentru alţii, de bani, bunuri sau foloase necuvenite, transmite corespondentul RRA, Simona Uţă.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 14 Octombrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste