Traian Băsescu, audiat pentru fals în declaraţii

Traian Băsescu este acuzat de o persoană că nu s-a ţinut de cuvânt, în 2007, când a spus că demisionează în cinci minute, dacă Parlamentul va vota suspendarea sa din funcţie.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost chemat în această dimineaţă la instanţa supremă.

El a declarat presei că a fost audiat într-un dosar deschis de Parchetul General pentru fals în declaraţii.

Traian Băsescu este acuzat de o persoană că nu s-a ţinut de cuvânt, în 2007, când a spus că demisionează în cinci minute, dacă Parlamentul va vota suspendarea sa din funcţie.

Pentru că atunci era preşedinte şi beneficia de imunitate, dosarul a fost închis.

La ieşirea de la audieri, Traian Băsescu a spus că în 2007 a făcut o declaraţie verbală asupra căreia a revenit

"Pentru fals în declaraţii, pentru că în 2007 am spus că demisionez în cinci minute şi nu am demisionat, şi acum Parchetul General a cerut redeschiderea acestui dosar. A fost o declaraţie verbală asupra căreia am revenit imediat după votul dat în parlament. Citaţia pentru astăzi mi-a venit ieri, la 16:30, adică e şi un lucru în forţă, aşa, şi aleargă agenţii procedurali pe oriunde să mă caute să-mi dea citaţia pentru a doua zi.  ealizator: Ieri, Traian Basescu s-a prezentat la Judecătoria Sectorului 5, unde a fost retrimis dosarul în care Corneliu Vadim Tudor a depus plângere pe numele său în cazul jurnaliştilor răpiţi în Irak. Magistraţii vor lua o decizie în această cauză pe 21 octombrie", a spus Băsescu.

Ieri, Traian Băsescu s-a prezentat la Judecătoria Sectorului 5, unde a fost retrimis dosarul în care Corneliu Vadim Tudor a depus plângere pe numele său în cazul jurnaliştilor răpiţi în Irak.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 Octombrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste