Vaccinarea copiilor va fi obligatorie

Minsiterul Sănătăţii lucrează la un proiect de lege privind vaccinarea copiilor, care să intre în vigoare din 2016.

În România vor fi obligatorii vaccinurile împotriva hepatitei B, difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, oreionului şi a rubeolei.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, susţine că va fi finalizat un proiect de lege privind vaccinarea copiilor, astfel încât noua lege a vaccinării să intre în vigoare în 2016.

"În primul rând, nu este forma finală, nici la sancţiune. Totul poate fi dezbătut, pot fi aduse amendamente, pot fi aduse sugestii în continuare şi la Ministerul Sănătăţii. Mie mi se pare o propunere destul de reuşită, e adevărat că am şi eu câteva amendamente legate de această problemă cu părinţii care să zicem că refuză vaccinul şi atunci, într-adevăr, ar avea o problemă de a-şi continua activitatea şcolară. Deci aici este singura chestiune unde cred că trebuie să mai discutăm, dar, indiferent de părerile mele, pun foarte mult accent pe ceea ce îmi spun specialiştiişi pe practica europeană", a spus Bănicioiu.

Iniţiativa autorităţilor vine pe fondul scăderii ratei de vaccinare sub limitele recomandate de Organizaţa Mondială a Sănătăţii.

După cum transmite redactorul RRA, Marilena Frâncu, proiectul urmează să fie dezbătut în Parlament.

Recent, Radio România a organizat campania de informare "Vaccin pentru viaţă", susţinând mesajul transmis de specialişti: că vaccinarea fiecărui copil este esenţială pentru prevenirea bolilor şi protejarea vieţii.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 Octombrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste