Parlamentul European a aprobat cotele obligatorii de imigranţi

Într-o rezoluţie adoptată la Strasbourg cu o largă majoritate a eurodeputaţilor este criticată '"regretabila lipsă de solidaritate a guvernelor faţă de cei care cer azil".

Parlamentul European a aprobat azi măsurile de urgenţă propuse de Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, privind cotele de repartizare a refugiaţilor în statele membre ale Uniunii.

Într-o rezoluţie adoptată la Strasbourg cu o largă majoritate a eurodeputaţilor, este criticată - după cum citează France Presse - "regretabila lipsă de solidaritate a guvernelor faţă de cei care cer azil".    

Autorităţile naţionale au în continuare păreri diferite cu privire la gestionarea crizei refugiaţilor.

La Bucureşti, Preşedintele Klaus Iohanis a insitat din nou azi pentru cote voluntare de preluare a refugiaţilor şi s-a exprimat din nou împotriva celor obligatorii.

România nu poate primi un număr mai mare decât capacitatea existentă la nivel naţional, a subliniat şi ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

El a precizat că că cifrele anunţate la Bruxelles sunt doar punct de plecare pentru viitoare negocieri, iar România nu riscă sancţiuni dacă nu va accepta numărul de refugiaţi impus.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 10 Septembrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste