Marş pentru unire al tinerilor basarabeni pe traseul Chişinău - Bucureşti

Întâmpinaţi de români din toate judeţele ţării, tinerii basarabeni se îndreaptă către Iaşi şi Bucureşti cu un mesaj de unire a celor două state.

O mie de tineri basarabeni au intrat astăzi în România prin punctul de trecere a frontierei de la Ungheni, judeţul Iaşi.

Porniţi pe jos cu o săptămână în urmă de la Chişinău, tinerii vor să reînvie tradiţia podurilor de flori, care au avut loc în anii 1990 şi 1991, evenimente care au prefigurat proclamarea independenţei Republicii Moldova.

Întâmpinaţi de români din toate judeţele ţării, tinerii basarabeni se îndreaptă către Iaşi şi Bucureşti cu un mesaj de unire a celor două state.

Basarabenii îşi doresc unirea! Basarabia e România! Iar acest moment vine să confirme acest lucru, pentru că podul de flori a fost în '90, în '91 şi oamenii îşi doresc unirea în continuare.

"Vorbim aceeaşi limbă, avem aceleaşi tradiţii, avem aceeaşi istorie şi merităm să avem un viitor împreună.

Am venit special de la Bucureşti ca să vedem şi noi ce se întâmplă aici. Suntem acelaşi neam.

Basarabia este pământ românesc.

Cetăţenii Republicii Moldova sunt mai aproape de partea vestică, decât de partea estică", au declarat participanţii la marş.

Preşedintele "Acţiunii 2012", George Simion, crede că în acest moment contextul internaţional este favorabil unirii.

"Mesajul este unul clar: unitate! Vrem să facem parte din acelaşi stat cât mai repede, până la împlinirea centenarului unirii. Este timpul ca românii să se unească, cum au făcut-o şi germanii acum 25 de ani. O să mergem la parlament, şi o să mergem la Cotroceni şi o să-i rugăm să-i primească pe aceşti tineri care au mers atâta timp pe jos pentru a-şi manifesta dorinţa de unire", a spus George Simion.

Duminica trecută, la Chişinău, peste 15 mii de manifestanţi unionişti au adoptat un apel către autorităţile din România şi Republica Moldova de susţinere a unirii celor două state, transmite colegul nostru Constantin Mihai, de la Radio Iaşi.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 11 Iulie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste