Rovana Plumb: PSD nu va vota nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu

Preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat, azi, că social-democraţii nu îl vor vota pe Mihai Răzvan Ungureanu pentru funcţia de şef al Serviciului de Informaţii Externe.

UPDATE  Declaraţia Rovanei Plumb a fost făcută la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

PSD este un partid unit, un partid stabil, un partid  solidar, care stie ce are de are de făcut, a spus preşedintele interimar, Rovana Plumb, în declaraţia de presă, susţinută azi.

Acesta a subliniat că "prioritatea zero" social-democraţilor este continuarea guvernării, amintind în context rezultatele bune ale Cabinetului Ponta.

"Am luat măsuri clare, bune pentru populaţie.Cel mai important semnal politic a fost cel al adoptarii Codului Fiscal, săptămâna trecută. Îndreptăm bunăstarea creşterii economice către cetăţeni",a spus Plumb.

"Coaliţia este funcţională şi va continua guvernarea" a dat asigurări aceasta.

PSD nu susţine nominalizarea lui Ungureanu

Cât priveşte nominalizarea de către preşedintele Iohannis a lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, liderul PSD a anunţat că decizia BPN al partidului a fost ca PSD să nu susţină această nominalizare.

Rovana Plumb a explicat că sunt trei motive pentru care PSD nu susţine nominalizarea şefului statului la şefia SIE: lipsa de transparenţă a nominalizării şi fără o consultare, PSD nu renunţă la principiul ca un partid să nu aibă toată puterea, iar al treilea motiv, este faptul că PSD consideră că Mihai Răzvan Ungureanu nu poate reprezenta interesele ţării.

AUDIO Declaraţia preşedintelui interimar

Înaintea reuniunii coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că parlamentarii partidului nu pot vota în favoarea lui Mihai Răzvan Ungureanu pentru că ar fi foarte greu să-şi motiveze gestul.

PSD a luat decizia oficială, azi, în şedinţa Biroului Permanent la care a fost prezent şi premierul interimar, Gabriel Oprea.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 29 Iunie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste