FMI reacţionează la mărirea pensiilor speciale pentru parlamentari

Fondul Monetar Internaţional priveşte cu îngrijorare reinstaurarea graduală a pensiilor speciale.

Reprezentantul FMI pentru România şi Bulgaria, Guillermo Tolosa, a precizat, într-un comunicat, că măsura compromite reformele care au contribut la îmbunătăţirea finanţelor publice.

Guillermo Tolosa şi-a exprimat îngrijorarea faţă de decizia parlamentarilor de a-şi vota pensii speciale.

"Vedem cu îngrijorare restaurarea privilegiilor", arată acesta.

El a adăugat că în trecut pensiile speciale deveniseră o povară fiscală semnificativă pentru ţara noastră, iar eliminarea acestora în urmă cu peste patru ani a reprezentat un pas important în direcţia refacerii sustenabilităţii sistemului de asigurări sociale.

"În trecut, pensiile speciale au fost o povară fiscală semnificativă pentru România. Eliminarea unor astfel de regimuri cu peste patru ani în urmă a reprezentat un pas important spre restabilirea viabilităţii sistemului de securitate socială. Vedem cu îngrijorare restaurarea treptată a acestor privilegii şi o compromitere a reformelor care au îmbunătăţit finanţele publice", a spus el.

Amintim că plenul reunit al deputaţilor şi senatorilor a aprobat marţi cu 303 voturi "pentru", 124 voturi "împotrivă" şi două abţineri, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari.

Reprezentanţii PNL au susţinut respingerea acestui proiect, în timp ce aleşii PSD, UDMR, ai minorităţilor şi PC au susţinut aprobarea sa.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 20 Iunie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste