PNL îi cere demisia premierului Victor Ponta

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a solicitat demisia premierului Victor Ponta şi a făcut un apel la toţi parlamentarii să "vină" în jurul PNL, pentru a putea face o majoritate pentru trecerea moţiunii de cenzură.

PNL i-a cerut din nou demisia lui Victor Ponta, astăzi.

Copreşedintele liberal, Alina Gorghiu, susţine că acest gest se impunea imediat după formularea oficială a acuzaţiilor de corupţie, ca un pas elementar, de bun simţ într-o democraţie.

"Fiecare zi în care premierul Victor Ponta se ţine de scaunul de la Palatul Victoria înseamnă neşansă pentru democraţia din România, înseamnă lipsă de credibilitate, înseamnă capital pierdut PNL îi va cere, în fiecare zi, lui Victor Ponta să-şi dea demisia. Îi cer lui Victor Ponta ca acum, la sfârşitul carierei sale politice, să facă un prim gest de bărbat politic: să-şi dea demisia, pentru a uşura România de această criză politică fără precedent", a spus copreședintele PNL.

Alina Gorghiu a mai arătat că astfel s-ar putea deschide drumul pentru alegeri anticipate, care să genereze un parlament credibil şi un mediu politic adecvat construcţiei României.

Ea a făcut apel la ceilalţi lideri PSD să înţeleagă gravitatea situaţiei şi să-i ceară demisia lui Victor Ponta.

Replica PSD: Alina Gorghiu "cerşeşte o criză politică"

Preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat, Rovana Plumb, susţine că Alina Gorghiu "cerşeşte o criză politică".

"Tot ceea ce am înţeles din ieşirea doamnei Gorghiu este că cerşeşte o criză politică. O ieşire la limita penibilului, doar aşa pot califica mesajele transmise de doamna Alina Gorghiu în conferinţa de presă de astăzi. Din tot discursul domniei sale nu am înţeles decât că cerşeşte, acesta este termenul corect, o criză politică. Tocmai demisia unui Guvern înseamnă criză politică", a declarat Rovana Plumb, într-un comunicat de presă remis sâmbătă.

În opinia sa, Alina Gorghiu este cea care ar trebui să demisioneze din Parlament, deoarece "a păcălit electoratul aliindu-se cu PDL".


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Iunie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste