Problemele din sănătate şi votul prin corespondenţă, pe agenda Parlamentului

Codul electoral, Legea privind votul prin corespondenţă şi problemele din Sănătate vor face obiectul dezbaterilor săptămâna aceasta, în Parlament.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, participă astăzi la dezbaterea organizată în plenul Camerei Deputaţilor, în cadrul "Orei Guvernului".

Discuţiile au ca temă măsurile luate de ministerul de resort pentru a asigura numărul necesar de medici pentru gărzile din spitale, în condiţiile în care peste 20.000 de medici au plecat în străinătate în ultimii ani din cauza salariilor mici.

Senatorii şi deputaţii din Comisia pentru cod electoral se reunesc mâine după amiază pentru a dezbate, cel mai probabil, Legea alegerilor parlamentare.

Reuniunea Comisiei vine după ce puterea şi opoziţia s-au înţeles asupra principiilor acestui act normativ, astfel încât să fie adoptat de Parlament până la sfârşitul lunii iunie.

Potrivit unor surse, în cadrul discuţiilor ar fi fost decis şi numărul parlamentarilor din viitoarea legislatură, unde Camera Deputaţilor ar avea 330 de membri, iar Senatul, 126.

Şi tot Comisia pentru cod electoral ar putea decide în perioada următoare legea privind votul prin corespondenţă.

Tema a fost şi subiectul întâlnirii preşedintelui Klaus Iohannis cu parlamentarii din diaspora, iar necesitatea adoptării ei în această sesiune parlamentară este susţinută şi de PNL.

Cele două legi ar trebui adoptate cel târziu până în noiembrie anul acesta, dacă ţinem cont că potrivit Curţii Constituţionale, orice lege care vizează alegerile trebuie modificată cu un an înainte.

Pe de altă parte, deputaţii din Comisia pentru buget vor continua săptămâna aceasta dezbaterea amendamentelor la Codul Fiscal.

La Senat, cazul Şova va reveni în atenţia Biroului Permanent, care va analiza motivarea deciziei Curţii Constituţionale referitoare la hotărârea de neconstituţionalitate formulată de senatorii liberali.

Şi tot în această săptămână, puterea se confruntă cu o moţiune simplă pe agricultură la Senat şi una la Camera Deputaţilor, prin care vrea să se atragă atenţia asupra situaţiei în care se află Transelectrica, ambele depuse de liberali.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 25 Mai 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste