FMI solicită măsuri care să compenseze relaxarea fiscală

Aflați în România, reprezentanţii FMI solicită prezentarea unor măsuri compensatorii, care să nu implice un grad atât de ridicat de incertitudine în privința măsurilor de relaxare fiscală.

Măsurile cuprinse în noul Cod Fiscal sunt punct central şi pe agenda discuţiilor cu misiunea tehnică a finanţatorilor internaţionali, alături de restanţele rămase de la evaluările anterioare, precum liberalizarea pieţei gazelor naturale.

Experţii FMI sunt la Bucureşti de marţi, dar deocamdată nu sunt prea multe informaţii oficiale despre modul cum evoluează discuţiile cu autorităţile române.

Se pare că finanţatorii internaţionali nu par a se lăsa uşor convinşi de sustenabilitatea măsurilor de relaxare fiscală, propuse de executiv prin intermediul noului Cod Fiscal.

Guvernul român susţine că pierderile de venituri rezultate din scăderea taxelor vor fi compensate prin îmbunătăţirea colectării impozitelor şi din creşterea economică suplimentară generată, în timp ce reprezentanţii FMI solicită prezentarea unor măsuri compensatorii, care să nu implice un grad atât de ridicat de incertitudine.

Preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România, Radu Crăciun, a mai precizat că nu se poate anticipa rezultatul acestor discuţii, cu atât mai mult cu cât ţara noastră nu mai are, în momentul de faţă, neapărat nevoie de un acord cu Fondul Monetar Internaţional.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 Mai 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste