Radu Mazăre, cercetat în arest la domiciliu. Vanghelie rămâne în arest preventiv

Primarul Radu Mazăre se află în arest preventiv din 2 aprilie, într-un dosar înc are este cercetat pentru fapte de corupţie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis astăzi ca primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, să fie cercetat în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de DNA de fapte de corupţie.

Decizia instanţei nu  este definitivă.

Radu Mazăre se află în arest preventiv din 2 aprilie.

Procurorii Anticorupţie susţin că Primarul Constanţei a încasat ilegal 2 milioane de euro pentru a facilita obţinerea unor autorizaţii de urbanism şi alte 7 milioane de euro pentru a asigura câştigarea licitaţiei pentru serviciile de salubritate ale oraşului.

Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, primarul Constanţei, beneficiind de ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky - cercetat şi el în acest dosar în stare de arest preventiv - a solicitat şi primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le deschidă în oraş.

Tot astăzi, Judecătorii Instanţei Supreme au decis ca primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, să rămână în arest preventiv în dosarul în care este cercetat de procurorii DNA pentru corupţie.

Magistraţii au respins o cerere a lui Vanghelie de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai uşoară, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar.

Marian Vanghelie a fost arestat pe 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 22 Mai 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste