Nominalizarea pentru portofoliul Dezvoltării, trimisă preşedintelui

Nominalizarea privind portofoliul Ministerului Dezvoltării a fost trimisă preşedintelui Klaus Iohannis, urmând ca învestirea în funcţie a noului ministru să aibă loc după-amiază.

Premierul Victor Ponta a confirmat astăzi că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis nominalizarea privind portofoliul Ministerului Dezvoltării şi că învestirea în funcţie a noului ministru va avea loc după-amiază.

Ponta le-a transmis miercuri primarilor de comune prezenţi la Palatul Victoria că nu doar Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, gestionat prin Ministerul Agriculturii, va rămâne funcţional pentru perioada 2014-2020, dar şi Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală, precizând că pe această zonă proiectele vor fi continuate sub conducerea noului ministru al dezvoltării, Sevil Shhaideh.

"Mai voiam să vă dau şi un alt semnal: că nu doar PNDR-ul rămâne, funcţionează (pentru perioada 2014-2020 - n.r.), dar şi Programul pentru Dezvoltare Locală (PNDL - n.r.), chiar dacă cel care l-a inventat, tatăl programului, ca să zic aşa, Liviu (Dragnea - n.r.) nu o să mai fie ministru - şi nu din cauza lui sau a noastră -, dar prin ministrul care rămâne, doamna secretar de stat Sevil... să-i pronunţ corect numele de familie, să nu trebuiască să-i dau un cadou. Ştiţi foarte bine, că aţi lucrat împreună şi tot ce este pe OG 28, toate celelalte proiecte, avem bani pentru ele, le finanţăm, împotriva tuturor piedicilor pe care ni le pun tot felul de instituţii care nu înţelege că trăim în secolul XXI, nu în Republica Socialistă România. Şi că până la urmă dumneavoastră sunteţi cei care, investind în infrastructura locală, puteţi să vă dezvoltaţi localităţile şi puteţi să faceţi ca şi în zona rurală condiţiile să fie cât de cât apropiate de cele din zona urbană", a declarat premierul.

Ponta le-a transmis primarilor prezenţi la eveniment că au tot sprijinul din partea Guvernului, că toate proiectele, fie din fonduri europene, fie la Agricultură, fie din fonduri europene la POR sau din buget la Ministerul Dezvoltării Regionale, vor fi finanţate în continuare.

Premierul Victor Ponta a participat miercuri, alături de ministrul agriculturii  şi dezvoltării rurale, Daniel Constantin, la o întâlnire cu primarii de comune pe tema finanţării proiectelor de infrastructură rurală prin PNDR.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 20 Mai 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste