Discuții premier - președinte privind viitorul ministru al Dezvoltării

Premierul Victor Ponta nu a avansat încă un nume pentru înlocuitorul lui Liviu Dragnea la Ministerul Dezvoltării, dar urmează să discute subiectul cu președintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta ar putea discuta, cel târziu luni, despre viitorul titular la conducerea Ministerului Dezvoltării.

Şeful statului consideră că demisia lui Liviu Dragnea din Guvern reprezintă un răspuns adecvat după condamnarea acestuia în dosarul Referendumului.

Premierul Victor Ponta a dat de înţeles că nu are încă o propunere pentru portofoliul Dezvoltării, dar a spus că se va consulta cu Liviu Dragnea pe această temă.

Liviu Dragnea a anunţat că luni, în şedinţa Biroului Permanent al PSD, îşi va depunde mandatul, iar conducerea formaţiunii va lua o decizie în această chestiune.

Liviu Dragnea a spus că demisia sa poate pune partidul într-o situaţie delicată într-un an preelectoral.

El a mai precizat la Antena 3, că liderii locali ai PSD îl susţin. 

"Începând de vineri seara, majoritatea, cred că toate organizaţiile judeţene au transmis comunicate, rezoluţii, solicitări, dincolo de telefoane directe şi sms-uri - cred că i-au trimis şi lui Victor Ponta - să nu demisionez din funcţia de preşedinte executiv", a spus Liviu Dragnea.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe preşedintele executiv al PSD şi ministru al Dezvoltării, Liviu Dragnea, la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul Referendumul.

Decizia nu este definitivă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Mai 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste