Consiliul Fiscal a avizat favorabil Ordonanţa privnd reducerea TVA

Consiliul Fiscal a avizat favorabil reducerea TVA la alimente, dar atrage atenţia că o compensare a reducerii TVA printr-o nouă scădere a investiţiilor publice ar putea avea consecinţe majore asupra potenţialului de creştere economică.

Consiliul Fiscal a avizat favorabil, dar cu rezerve proiectul de Ordonanta de Urgenţă în care se prevede reducerea cotei de TVA la alimente si servicii de alimentaţie de la 24 la 9%, se arata intr-un comunicat al Consiliului.

În document se arată că, dacă plusul de venituri încasate la buget în primul trimestru reflectă un progres permanent în privinţa eficienţei colectării taxelor şi impozitelor, ar putea fi identificat spaţiul fiscal necesar aplicării acestei măsuri.

Consiliul Fiscal atrage însă atenţia că o compensare a reducerii de TVA la alimente printr-o nouă scădere a investiţiilor publice, în condiţiile în care din 2012 acestea au intrat pe un pronunţat trend descendent, ar putea avea consecinţe majore pe termen mediu şi lung asupra potenţialului de creştere economică, dat fiind necesarul major de investiţii publice în infrastructură.

Ordonanţa guvernamentală care prevede reducerea TVA la alimente la 9% de la 1 iunie, a primit, marţi, votul senatorilor.

În expunerea de motive care însoţeşte documentul, guvernul arată că reducerea TVA de la 24% la 9% va contribui la reducerea evaziunii fiscale, creşterea consumului intern şi stimularea creşterii economice.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 14 Mai 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste