Evenimente speciale Radio România dedicate Sărbătorii Regalității

Lansarea albumului "10 mai. Casa Regală a României în cronici radiofonice 1930 - 1944" și Concertul Regal de la Sala Radio au fost evenimentele organizate de Radio România de Ziua Regalității.

Două evenimente speciale, dedicate Zilei de 10 Mai - sărbătoare a regalităţii, au fost organizate ieri de Radio România.

Mai întâi a fost lansat albumul "10 mai. Casa Regală a României în cronici radiofonice 1930 - 1944", publicat de Editura Casa Radio, în colaborare cu Muzeul Brăilei "Carol I".

Albumul, care conţine şi un CD, reprezintă o culegere de documente din colecţiile Societăţii Române de Radiodifuziune, reunite şi îngrijite de Serviciul Patrimoniul Cultural şi Arhive al postului nostru de radio.

Cu acest prilej, preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, a anunţat că în grila de toamnă a postului Radio România Actualităţi ar putea apărea o nouă emisiune dedicată Casei Regale, care va exploata bogata zestre a fonotecii noastre.

"Am făcut o promisiune acum câtva timp, vizavi de o emisiune despre Casa Regală a României, o vom lansa începând cu grila de toamnă pentru că, spre deosebire de alţii, aşa a făcut Dumnezeu să se întâmple, la Radio România sunt mult mai multe mărturii, documente, fapte care pot susţine pe de-o parte istoria şi pe de altă parte prezentul şi viitorul Casei Regale a României", a spus Ovidiu Miculescu.

Prezent la lansarea albumului "Casa Regală a României în cronici radiofonice", Alteţa Sa Regală, Principele Radu, a vorbit despre rolul Radioului Public în promovarea adevăratelor valori, acest mijloc de comunicare fiind în acelaşi timp un susţinător al Casei Regale.

"Majestatea Sa Regele este nespus de bucuros că domniile voastre aţi decis şi împlinit într-un mod atât de frumos un proiect care, în ciuda aparenţelor, nu este unul cultural. Şi astăzi familia regală găseşte că radioul este un instrument fermecat, aşa cum o credea şi acum aproape nouă decenii", a subliniat Principele Radu.

Concert Regal la Sala Radio

Al doilea eveniment a fost Concertul Regal de la Sala Radio, care a fost onorat de reprezentanţi ai familiei regale şi de un public numeros.

Orchestra Naţională Radio, la pupitrul căreia s-a aflat dirijorul Radu Popa, a prezentat un program special din care nu a lipsit Concertul Nr. 2 pentru Pian şi Orchestră de Rahmaninov, interpretat la pian de Horia Mihail.

"Cred că, probabil, mai bine decât orice şi oricine imnul în interpretarea din seara aceasta a Orchestrei Radio sub bagheta lui Radu Popa a însemnat puterea unui simbol. Cred că a fost un concert foarte bun. De asemenea, ţin să menţionez prestaţia excelentă a solistului din seara aceasta, Horia Mihail, care a cântat un Rahmaninov într-o manieră destul de modernă şi cred că acest lucru a dat consistenţă interpretării sale", a afirmat compozitorul Adrian Iorgulescu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 9 Mai 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste