CCR: Hotărârea Senatului în cazul Dan Şova, neconstituţională

CCR a decis că este neconstituţională hotărârea Senatului referitoare la rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova.

Curtea Constituţională a admis urmă sesizarea PNL în cazul senatorului Dan Şova. hotărârea Senatului este declarată astfel ne conformă cu legea fundamentală.

Liberalii au susţinut în contestaţie că puterea a folosit regulamentul camerei superioare pentru a evita prevederile constituţionale care stabilesc cadrul legal referitor la încuviinţarea cererilor de reţinere şi arestare preventivă, respectiv cu majoritatea parlamentarilor prezenţi, transmite reporterul RRA, Mădălina Verman.

"În urma deliberărilor, CCR, cu majoritate de voturi, a constatat că Hotărârea Senatului nr. 32 din 25 martie prin care Senatul a constatat că nu au fost întrunite condiţiile cerute de art. 24, alin. 4 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor şi de art. 173 din Regulamentul Senatului, pentru a încuviinţa reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului Dan Şova, este neconstituţională, întrucât a fost adoptată în temeiul unor dispoziţii legale şi regulamentare care contraveneau prevederilor art. 76, alin. 2 din Constituţie", se arată în minuta CCR.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Senatului.

Curtea Constituţională a României a dezbătut miercuri contestaţia PNL privind hotărârea Senatului referitoare la rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova.

Conform unei informaţii de ultimă oră, Senatul a decis să se reunească de urgenţă pe această temă.

Tăriceanu: Senatul se va conforma şi o va pune în aplicare

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că instituţia pe care o conduce va pune în aplicare decizia CCR cu privire la neconstituţionalitatea hotărârii referitoare la rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, însă după publicarea motivării acesteia în Monitorul Oficial.

AUDIO Călin Popescu Tăriceanu

El a explicat că senatorii din Comisia juridică vor trebui să întocmească un punct de vedere, care va fi supus atenţiei plenului Senatului.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Mai 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste