Decizia în dosarul "Referendumul", amânată pentru 15 mai

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

UPDATE Instanţa supremă a amânat pentru 15 mai decizia în cazul ministrului Dezvoltării, Liviu Dragnea.

El aştepta o hotărâre în dosarul "Referendumul" în care a fost judecat pentru presupuse fapte de corupţie comise în perioada în care era secretar general al PSD.

La ultimul termen, procurorul de şedinţă al DNA a cerut pedeapsă cu executare, fără a preciza un cuantum.

Liviu Dragnea a reiterat ieri că este nevinovat şi că împotriva sa nu există nicio probă "serioasă".

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA în octombrie 2013 pentru folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

El a fost acuzat de procurorii anticorupţie că şi-a folosit influenţa oferită de funcţia de conducere din partid pentru realizarea cvorumului necesar validării referendumului în alte condiţii decât cele legale.

Dosarul "Fraudă la referendum", în care sunt acuzaţi Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, se judecă  la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce judecătorii au respins atât cererea ca unii dintre inculpaţi să fie judecaţi de alte instanţe, cât şi solicitarea ca dosarul să fie retrimis la DNA, pentru refacerea urmăririi penale.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Mai 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste