Ponta: USL, cel mai important proiect politic al României

Premierul Victor Ponta susține că USL a fost şi va rămâne cel mai important proiect politic al României de după Decembrie '89.

Premierul Victor Ponta a lansat o invitaţie parlamentarilor care au semnat acum trei ani moţiunea de cenzură ce a dus la căderea guvernului Mihai Răzvan Ungureanu de a participa la un eveniment care marchează acel moment.

Victor Ponta scrie pe blogul său că Uniunea Social Liberală a fost şi va rămâne cel mai important proiect politic al României de după Decembrie '89.

"În urmă cu 3 ani, pe 27 aprilie 2012, a avut loc un moment unic în istoria post-decembristă a României – guvernul unui regim abuziv și corupt a fost înlocuit, grație mecanismului democratic al moțiunii de cenzură, de o coaliție a partidelor din opoziție. A fost prima (și singura) dată când o astfel de schimbare s-a produs în România democratică - moțiuni de cenzură au mai fost votate (cazul Boc), dar schimbări de guvern au fost doar o singură dată - acum 3 ani!

De aceea, îi invit pe toți parlamentarii care au votat moțiunea pe 27 aprilie 2012 să participe luni, la Palatul Parlamentului, la evenimentul „3 ani de la începutul sfârșitului regimului Băsescu-MRU-Predoiu”. Evenimentul are loc de la ora 18:00, la sala I.I.C. Bratian", scrie Ponta.
 

 

3 ani de la începutul sfârșitului regimului Băsescu-MRU-PredoiuÎn urmă cu 3 ani, pe 27 aprilie 2012, a avut loc un...

Posted by Victor Ponta on Sunday, April 26, 2015

În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, spune că liberalii nu pot participa alături de PSD la acest eveniment, întrucât cele două partide au agende diferite.

De exemplu, legea Roşiei Montane, apropo de perioada USL, rolul marginal pe care PSD-ul l-a atribuit PNL-ului în ecuaţia vechii guvernări, poziţiile diferite pe care le avem în legătură cu justiţia în această ţară, votul prin corespondenţă, iată, încă o temă pe care ne poziţionăm pe poziţii total opuse. Nu vom fi alături de PSD, cum nu am fost în ultimul an de zile, a spus Ionuţ Stroe, citat de redactorul RRA, Alina Stănuţă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 26 Aprilie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste