PNL continuă tatonările pentru o nouă majoritate

Liberalii continuă discuţiile politice pentru un parteneriat de guvernare cu partidul condus de senatorul Mircea Geoană.

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, a precizat astăzi că a primit din partea fostului lider al PSD o serie de propuneri pentru programul de guvernare pregătit de liberali.

"Am primit o serie de propuneri pentru îmbunătăţirea programului nostru de guvernare, care va fi aprobat săptămâna viitoare la Colegiul Director Naţional. După ce aprobăm programul de guvernare, vom începe discuţii şi pentru un eventual acord parlamentar", a afirmat, el.

În ceea ce priveşte colaborarea cu UDMR, Cătălin Predoiu a menţionat că are încredere în preşedintele Kelemen Hunor în privinţa unor viitoare discuţii politice.

PNL lansează în dezbatere publică responsabilitatea socială corporativă

Pe de altă parte, grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor a organizat joi prima dezbatere publică pe tema responsabilităţii sociale corporative.

O directivă a Uniunii Europene va obliga marile companii să menţioneze impactul real pe care îl au asupra mediului.

Deputatul PNL Claudia Boghicevici consideră că relgementări mai clare ale Legii sponsorizării vor încuraja implicarea companiilor în mai multe proiecte benefice societăţii.

"De exemplu, acele companii de exploatare distrug mediul. Drept urmare, firma trebuie să fie vină cu acţiuni de prevenţie, de îngrijire a mediului în zona respectivă. Au fost enunţate facilităţi pe care statul nostru, prin prevederile Codului Fiscal, le va pune la dispoziţie pentru că trebuie spus că aceste costuri nu vor fi suportate din banii firmei, ci există prevederi legale pentru ca angajatorii să fie, totuşi, încurajaţi. Altfel, e clar că nimeni nu va fi tentat să fac aceste raportări", a spus ea.

Claudia Boghicevici a mai precizat că această directivă va fi transpusă în legislaţia românească la sfârşitul anului 2016.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 Aprilie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste