Dosarul "Fraudă la Referendum", la un pas de finalizare

Instanţa Supremă ar putea finaliza astăzi dosarul referendumului în care a fost judecat vicepremierul Liviu Dragnea pentru perioada când era secretar general al PSD, alături de alte 74 de persoane.

Inculpaţii au făcut parte din comisiile electorale a 11 secţii de votare din judeţele Olt, Teleorman, Gorj şi Vrancea.

Şi premierul Victor Ponta a fost audiat în acest proces în calitate de martor.

De precizat că procurorul de şedinţă al DNA a cerut  o pedeapsă cu executare pentru acuzaţiile care i se aduc lui Liviu Dragnea.

Procurorul nu a formulat un cuantum al pedepsei şi a spus că este atributul instanţei supreme să o stabilească

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA în octombrie 2013 pentru folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Vicepremierul a respins întotdeauna acuzaţiile imputate.

Liviu Dragnea, în calitate de secretar general al PSD, a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2013.

El a fost acuzat de procurorii anticorupţie că şi-a folosit influenţa oferită de funcţia de conducere din partid pentru realizarea cvorumului necesar validării referendumului în alte condiţii decât cele legale.

Dosarul "Fraudă la referendum", în care sunt acuzaţi Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, se judecă  la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce judecătorii au respins atât cererea ca unii dintre inculpaţi să fie judecaţi de alte instanţe, cât şi solicitarea ca dosarul să fie retrimis la DNA, pentru refacerea urmăririi penale.

Judecătorii şi-au motivat pe scurt decizia şi au arătat că nu pot să analizeze probe şi alte chestiuni ce ţin de fondul dosarului la acest moment, pentru că nu se află în etapa procedurală.

Potrivit instanţei, chestiuni referitoare la modul de lucru al procurorului nu se rezolvă în cadrul unui proces penal, ci prin sesizări ulterioare, la alte organe competente.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 22 Aprilie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste