UPDATE Comisia Juridică a Senatului, aviz negativ în cazul Darius Vâlcov

Comisia juridică a Senatului a dat azi un aviz negativ cu privire la solicitarea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive în cazul senatorului Darius Vâlcov în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

UPDATE  DNA a trimis Senatului o nouă cerere de încuviinţare a arestării preventive a lui Darius Vâlcov pentru fapte de corupţie.

Procurorii susţin că, din 2011 până în prezent, Darius Vâlcov a efectuat operaţiuni financiare incompatibile cu funcţiile pe care le-a deţinut în acest interval, respectiv primar, senator şi ministru de finanţe.

DNA precizează că, într-un seif lăsat spre păstrare unei persoane apropiate, Darius Vâlcov ar fi depozitat banii şi bunurile obţinute din infracţiuni.

Seiful conţinea 90.000 de dolari, 1,3 milioane de lei, trei lingouri de aur, în greutate totală de 3 kilograme, şi tablouri care aveau inscripţionate nume celebre: Renoir, Jean Cocteau - precizează comunicatul.

Senatul a fost deja solicitat de DNA să încuviinţeze reţinerea şi arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov, într-un dosar de trafic de influenţă săvârşit de acesta în perioada în care era primar al Slatinei.

Cererea a primit astăzi aviz negativ din partea Comisiei juridice a Senatului.

Senatorul PSD Darius Vâlcov a declarat, după participarea la şedinţa Comisiei juridice, că-şi va susţine nevinovăţia şi mâine, în plen, în faţa senatorilor.

"Am dat o declaraţie în faţa comisiei şi, bineînţeles, mâine, voi fi în parlament, pentru a-mi susţine nevinovăţia şi în faţa colegilor /.../.", a spus el.

După ce au analizat cele aproximativ 2.700 de pagini din dosarul trimis de DNA, senatorii jurişti au dat aviz negativ.

Preşedintele Comisiei juridice, senatorul PNL, Cătălin Boboc, a explicat că pentru un aviz favorabil erau necesare 6 voturi pentru.

"Propunerea mea de aviz favorabil nu a întrunit numărul de voturi necesar, 5 voturi pentru, 5 împotrivă şi o abţinere", a declarat Boboc.

Avizul comisiei este unul consultativ, decizia finală aparţine plenului Senatului de mâine

Amintim că pe 13 martie, DNA a cerut urmărirea penală a lui Darius Vâlcov.

În comunicatul remis la aceea dată, procurorii DNA precizează, că între 2010 şi 2013, când era primar al municipiului Slatina, Darius Vâlcov a primit aproximativ două milioane de euro prin intermediul mai multor companii pentru a sprijini o anumită firmă să câştige mai multe licitaţii de lucrări pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă în Slatina, Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti.

Potrivit procurorilor, sumele reprezentau 20% din valoarea lucrărilor, iar pentru a ascunde provenienţa şi destinaţia reală a banilor, mai multe persoane care sunt şi ele cercetate au creat un circuit de documente financiar-contabile fictive.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 24 Martie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste