O parte a membrilor CNA solicită revocarea preşedintelui instituţiei

Consiliul Național al Audiovizualului întrunit astăzi a decis cu şase voturi pentru şi unul împotrivă retragerea sprijinului președintelui Consiliului , Laura Georgescu.

Totodată, membrii CNA au mai decis să trimită Parlamentului o solicitare de revocare din funcție a Laurei Georgescu.

Președintele de ședință, Radu Călin Cristea, a explicat că unul din motivele acestui demers este faptul că Laura Georgescu a acționat săptămâna trecută în instanță Consiliul  pentru modificarea Regulamentului de Funcționare al Consiliului.

Monica Gubernat, membru al CNA afirma că în această situație CNA, în calitate de pârât (în instanţă ), trebuie să depună o întâmpinare care va fi redundantă. "CNA, reprezentat legal de doamna Laura Georgescu, dat în judecată de doamna Laura Georgescu".

Alte motive ale solicitării de revocare a Laurei Georgescu ar fi în opinia celor șase membrii  adrese asumate în numele CNA, cu caracter ascuns de recomandare, decizii luate de CNA, care nu sunt puse în practică sau corespondenţe cu diverse instituţii ascunse de ochii Consilului , toate acestea aducând atingere imaginii și credibilității instituției,informează redactorul RRA, Alexandra Cristea.

Laura Georgescu: Este un demers total ilegal

În replică la decizia celor șase membrii de retragere a sprijinului președintelui CNA, Laura Georgescu a declarat că nu există nicăieri instituția revocării în Legea 504 pe 2002 a  Audiovizualului.

Ea susține că măsura adoptată de colegii săi vine ca o măsură de pedepsire pentru faptul că  s-a adresat Curții de Apel cerând anularea unui act administrativ, în speță regulamentul de organizare și funcționare a CNA adoptat acum șase luni.

Laura Georgescu mai afirmă că își va continua activitatea în cadrul Consiliului dat fiind că demersul celor șase colegi este unul ilegal.

"Nu există nicăieri instituţia revocării în Legea 504 din 2002, deci în Legea audiovizualului, cu atât mai puţin condiţiile de alegere a preşedintelui sau a vicepreşedintelui. Se consumă în anumite condiţii. Nici măcar subiectul nu a fost anunţat corect şi deschis, cu 24 de ore înainte de a se consuma, fiindcă n-aş fi ratat momentul", a spus Laura Georgescu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 19 Martie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste