PNL va vota pentru reţinerea şi arestarea deputatului Theodor Nicolescu

Deputaţii Partidului Naţional Liberal vor vota pentru cererea DNA de reţinere şi arestare a deputatului Theodor Nicolescu.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu a declarat, astăzi,  că după discuţia pe care a avut-o cu deputatul liberal Theodor Nicolescu, acesta şi-a dat demisia din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

De precizat că, şefa DNA, Laura Codruţa Kövesi, a cerut, joi, să fie sesizată Camera Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Theodor Nicolescu, urmărit penal în dosarul ANRP.

Referatul cauzei a fost transmis procurorului general al al României.

Ieri, DNA a anunţat, că a extins urmărirea penală pe numele parlamentarului şi pentru luare de mită, pe lângă cele trei infracţiuni de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit DNA, pe vremea când era vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, Theodor Nicolescu ar fi pretins şi primit 5 % din totalul acţiunilor pe care unele persoane urmau să le dobândească, în urma conversiei titlurilor de despăgubire, urmând, în schimb, să asigure, în schimb, soluţionarea favorabilă şi rapidă a dosarelor.

PNL cere guvernului dublarea alocaţiei pentru copii

În altă oridine de idei, Partidul Naţional Liberal îi cere premierului Victor Ponta dublarea alocaţiei pentru copii de la 42 la 84 de lei.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu susţine că cei 42 de lei reprezintă cea mai mică sumă dată copiilor din toată Uniunea Europeană, fiind doar în procent de 4 la sută din salariul minim.

Alina Gorghiu consideră că este necesară corelarea sumei dată copiilor cu inflaţia.

Conform copreşedintelui PNL, obiectivul liberalilor este o alocaţie de două sute de lei.

 Alina Gorghiu a mai spus că la Camera Deputaţilor este un proiect de lege pe această temă şi cere parlamentarilor puterii să voteze proiectul de act normativ.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 19 Martie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste