Eugen Tomac a lansat două proiecte privind votul electronic și prin corespondență

Eugen Tomac susține că românii din diaspora trebuie să aibă posibilitatea să voteze și a lansat în dezbatere publică două proiecte în acest sens.

Deputatul neafiliat Eugen Tomac a lansat, astăzi, în dezbatere publică, două proiecte legislative care vizează introducerea votului electronic şi a votului prin corespondenţă.

El a declarat, că românii din diaspora trebuie să aibă posibilitatea să-şi exercite dreptul la vot.

"Aceste două iniţiative legislative, deci votul electronic şi proiectul de lege îmbunătăţit privind votul prin corespondenţă le vor primi în cursul zilei de astăzi absolut toţi parlamentarii. Nu am depus această iniţiativă, aşa cum am făcut data trecută, ci o lansez spre dezbatere publică, până în luna februarie. În luna februarie ne vom întâlni la Parlamentul României, vom dezbate propunerile privind îmbunătăţirea acestor iniţiative legislative. Este şi firesc, ca un drept garantat de Constituţie, să poată fi şi exercitat, şi anume, dreptul la vot", a spus Eugen Tomac.

La alegerile prezidenţiale din acest an, în ambele tururi de scrutin, românii care au votat în afara ţării au acuzat imposibilitatea exprimării opţiunii, cozile interminabile la care au fost nevoiţi să stea şi incompetenţa organizatorilor.

Doi miniştri de externe şi-au dat demisia din această cauză şi, la rândul lor, au dat vina pe legislaţia actuală în materie de organizare a votului în diaspora.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 15 Decembrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste